Hoogerheide

Taalcafé geopend in Hoogerheide

Het Taalcafé in Hoogerheide is iedere vrijdag geopend © ZuidWest Update

Redactie Redactie

Wethouder Lars van der Beek opende vrijdag 11 januari het Taalcafé in Bibliotheek Hoogerheide aan de Huijbergseweg. Het is een initiatief van To-Taalhuis Woensdrecht, BWI Woensdrecht en de Bibliotheek Markiezaat. Het Taalcafé is iedere vrijdag geopend van 13:45 uur tot 14:45 uur. De deelname is gratis.

Monique Swagemakers, taalcoördinator van BWI Woensdrecht, is blij met het openen van het Taalcafé: “We zijn zeer enthousiast over het feit dat het Taalcafé er is. Dit is een prachtige aanwinst voor Hoogerheide.” Het Taalcafé biedt deelnemers die de Nederlandse taal nog niet zo goed beheersen, onder het genot van een kopje koffie of thee, de kans om nieuwe mensen te leren kennen en gesprekken te voeren met vrijwilligers.

Gesprekken

Die kunnen over van alles gaan. Swagemakers: “Soms wordt er een thema behandeld of een taalspel gespeeld. Maar vaak ook worden er gewoon gesprekken gevoerd over gewone, alledaagse dingen zoals boodschappen doen, het weer, naar de dokter gaan of het oudergesprek op de school van je kind. Zij vinden het leuk om met anderen te praten en hun verhalen te delen.”