Halsteren

Tara en Nora knutselen snoeppotjes voor hun zieke oom: ‘We hopen op 5000 euro’

Anouk Houweling Anouk Houweling

Toen de zusjes Nora (10) en Tara (9) uit Halsteren hoorde dat hun oom Mathijs de ziekte van Huntington had, hebben ze zich er niet bij neergelegd. Ze zijn een actie gestart waarbij ze snoeppotjes en kaarshouders verkopen. Daarmee hopen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte. Inmiddels zijn de meiden druk aan het knutselen om de bestellingen af te maken.

Samen zitten de zusjes aan de keukentafel omringd door stickervellen en potjes die al klaar zijn. Ze hebben net een bestelling van een bedrijf gekregen die 250 kleine snoeppotjes wil kopen. “Het is heel veel werk, want we hebben ook gewoon school. Maar het gaat zeker lukken”, zegt Nora.

Huntington

Nora en Tara zijn de actie begonnen voor hun oom Mathijs. “Hij heeft Huntington en dat is een combinatie van de ziekte ALS, Parkinson en Alzheimer”, legt Tara uit. “Het is nu nog heel licht, maar als het oploopt krijgt hij tikken en kan hij niet meer praten en eten”, gaat Nora verder.

Ze hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte. “En dat ze er misschien wel een medicijn voor maken”, vertelt Tara. Oom Mathijs is heel blij met de actie van de twee meiden. “Hij is ook heel trots op ons”, zegt Nora.

Actie

De zusjes hebben verschillende dingen die je kan bestellen om hun actie te steunen. “We hebben een cadeausetje, kleine snoeppotjes, grote snoeppotten en kaarshouders”, laat Tara zien. Voor ze de bestellingen opsturen, doen ze flink hun best om alles zo mooi mogelijk te versieren. “We hebben nu al ongeveer 1600 euro”, zegt Nora. “We hopen op 5000”, vult Tara aan.

Om Tara en Nora te steunen kan je op de website van Campagneteam Huntington naar de actiepagina van de zusjes gaan om een bestelling te plaatsen. Of je kan een e-mail sturen naar [email protected].

https://www.pifworld.com/nl/fundraisers/3fWijsyCgAo/nora-en-tara