Geen regio geselecteerd

Tekening van Nick van Nispen prijkt op boekje van Sjors Creatief

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Aangemoedigd door zijn klasgenoten kreeg Nick van Nispen uit groep 7/8 van basisschool De Saffier donderdag een cheque uitgereikt door wethouder cultuur Hans Verbraak en Tini Coppens van Rabobank Zuidwest-Brabant. De tekening van Nick kwam als mooiste tekening van Roosendaal uit de bus en prijkt nu op de voorkant van zo’n zevenduizend Sjors Creatief boekjes.

De gemeente Roosendaal en Rabobank Zuidwest-Brabant maken het project Sjors Creatief financieel mogelijk. Met dit concept kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan creatieve activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. CultuurCompaan benadert cultuuraanbieders in de gemeente en zorgt ervoor dat ze hun activiteiten kunnen tonen in het jaarlijks uit te geven Sjors Creatief boekje.

Kinderen uit groep 1 t/m 8 van alle basisscholen in de gemeente Roosendaal hebben aan het begin van het schooljaar een exemplaar van het boekje vol creatieve cursussen en workshops ontvangen. Het boekje is ook op de website te downloaden. Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar en voor net zoveel activiteiten inschrijven als ze willen. Deelname is geheel gratis of maximaal € 10,-. In het voorjaar van 2018 komt het Sjors Sportief boekje weer uit.