Bergen op Zoom

Telefoontje met hulplijn bank loopt uit de hand: Bergenaar aangehouden

Foto: PixaBay

Han Verbeem Han Verbeem

Een telefoongesprek van een Bergenaar met de hulplijn van zijn bank is dinsdagmorgen geëscaleerd; het gesprek liep dermate uit de hand dat de bank aangifte heeft gedaan van bedreiging. De Bergenaar is dezelfde middag door de politie aangehouden in zijn woning op de Bergse plaat. De man bleek bovendien in het bezit te zijn van een verboden namaak-pistool.

Door: Han Verbeem

Volgens de politie had de Bergenaar anoniem gebeld naar de hulplijn, vanwege de financële perikelen waarmee hij te kampen heeft. Toch is het gelukt om de identiteit van de beller te achterhalen en rond half vier ‘s middags werd de man gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij verder ondervraagd.

Proces-verbaal

Inmiddels heeft de Bergenaar een bekentenis afgelegd. Hij zou erg geschrokken zijn van zijn aanhouding, aldus de politie. Nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt kon hij ‘s avonds het bureau weer verlaten. De man zal zich in een later stadium voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn handelswijze. De politie wil vanwege de ‘persoonllijke omstandigheden’ van de verdachte diens leeftijd niet bekendmaken, aldus woordvoerder Alwin Don.