Roosendaal

Terug in de tijd in Roosendaal: de nostalgische kermis komt er weer aan

© Pixabay

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Nog een paar dagen en dan gaat de Roosendaalse binnenstad terug in de tijd. Woensdag 5 april begint namelijk de nostalgische kermis. Een bijzondere kermis, met attracties uit de vorige eeuw. Het is de grootste nostalgische kermis van Nederland. “Hartstikke mooi.”

Het aftellen kan beginnen. De miniatuurkermis, die te vinden is in het Oude Raadhuis, wordt al opgebouwd. Maandag begint de bouw van de echte attracties. “En woensdag hebben we de spectaculaire opening”, vertelt kermismanager Corné Kriesels.

Opening

Want woensdag is het te doen op de Markt. “Wethouder Sanneke Vermeulen opent voor het eerst de kermis op een feestelijke manier. Daarna zijn er motorrijders die een openingsact doen in de Wall of Death.” En vanaf dat moment is het vijf dagen feest op de Markt, het Tongerloplein en de Bloemenmarkt.

Unieke attracties

De nostalgische kermis in Roosendaal is de grootste van Nederland. “Bijna veertig attracties”, vertelt Kriesels trots. “De Wall of Death is bijvoorbeeld nog maar de enige van zijn soort in ons land. Ook komt er een Swing Mill, een soort oude Polyp. Die zie je in oude Pippi Langkousfilms van zestig jaar geleden voorbij komen.”

Het is dit jaar de vierde keer dat de kermis in Roosendaal neerstrijkt. Naast nostalgische attracties, zijn de ritprijzen ook nostalgisch. De maximale prijs is 1,50 voor een ritje. “En een aantal attracties zijn gekoppeld aan goede doelen!” De kermis duurt tot Tweede Paasdag, maandag 10 april.