Bergen op Zoom

Testloketten voor corona in Bergen op Zoom worden vaccinatieloketten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De GGD gaat de testloketten voor corona in Bergen op Zoom voorlopig sluiten. In plaats daarvan komen er vaccinatieloketten. Vanaf woensdag 9 juni moeten Bergenaren die zich willen laten testen naar Roosendaal, Goes of Sint Maartensdijk. De extra vaccinatieloketten kunnen dan een paar dagen later open, vanaf maandag 14 juni.

Er zijn volgens de GGD op dit moment minder plekken nodig voor het doen van coronatesten. Daarom gebruikt ze de loketten liever voor vaccinaties. “Nu het aantal testaanvragen flink afneemt, hebben we ook minder testcapaciteit nodig,” laat de GGD weten. Daarom gaan de testloketten aan de Wattweg in Bergen op Zoom dicht.

In Bergen op Zoom kunnen mensen zeven dagen per week van 8.00 tot 16.00 uur terecht voor een vaccinatie.

“In een paar dagen gaan we de loketten ombouwen naar vaccinatieloketten. Vanaf 14 juni a.s. kunnen we gebruik maken van de extra vaccinatieloketten,” aldus de GGD. Door de testlocatie om te bouwen kunnen er in Bergen op Zoom voortaan zo’n 14.000 prikken per week worden gezet. Dat zijn er nu nog 9.800. “Met deze uitbreiding kunnen we de komende paar piekweken prima aan,” legt de GGD uit. “In Bergen op Zoom kunnen mensen zeven dagen per week van 8.00 tot 16.00 uur terecht voor een vaccinatie.”

De GGD heeft er voor gekozen om juist in Bergen op Zoom te testloketten voorlopig te sluiten, omdat andere locaties niet ver weg zijn. “Een daarvan is in onze regio namelijk in Roosendaal op een kwartiertje rijden,” rekent de GGD voor. “De andere twee liggen in Zeeland: Goes en Sint Maartensdijk beiden op ongeveer een half uur rijden.”