Wouw

Tevreden organisatie wil ook in 2020 een Wouws Wielerweekend

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De organisatie van het Wouws Wielerweekend denkt erover het evenement volgend jaar weer te houden. Het Wouws Wielerweekend was in het laatste weekend van augustus en de organisatie is erg tevreden over het verloop.

Het was voor het eerst in 28 jaar dat er in Wouw weer een wielerronde werd gereden. Een maand na afloop heeft de organisatie het evenement geëvalueerd. Er werd enthousiast op gereageerd, al bleef de organisatie ook kritisch op zichzelf. “Ondanks het feit dat er altijd wel wat zaken voor verbetering vatbaar zijn, heerste er vooral grote tevredenheid,” laat het organiserend comité weten.

Ook in 2020 koers in Wouw

De organisatie kreeg goede reacties op het Wouws Wielerweekend. Ze willen het evenement dan ook graag volgend jaar weer houden: “Veel positieve geluiden waren er ook bij de deelnemers, bezoekers en sponsoren. Al snel werd dan ook besloten om dit wielergebeuren in 2020 weer te gaan organiseren, waarbij zowat het voltallige comité nu al heeft aangegeven dan weer beschikbaar te zijn.”

Onzekere toekomst

Het comité zit opnieuw te denken aan het laatste weekend van augustus, dus 29 en 30 augustus 2020. Maar het is nog niet zeker dat dit gaat lukken. Het is ook nog niet duidelijk of het Wouws Wielerweekend voortaan elk jaar terug zal komen.

Eric de Regt, PR & Communicatie van het Wouws Wielerweekend, houdt de mogelijkheid wel open. “Mocht het comité daarnaast besluiten dat het Wouws Wielerweekend voortaan een jaarlijks terugkerend evenement wordt, dan zal dit wellicht steeds in het laatste weekend van augustus gaan plaatsvinden.”

Zie ook Wouw krijgt na 28 jaar weer wielerronde en Ouderwets koersen in Wouw: wielerronde keert na 28 jaar terug