Bergen op Zoom

The Bar belooft exclusieve cocktailervaring in De Draak

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Op de Grote Markt in Bergen op Zoom opent vrijdag The Bar, een cocktailbar in Hotel de Draak. De inspiratie voor de inrichting en de menukaart haalde manager Imad El Khalfioui uit de hele wereld.

The Bar is gevestigd in het hoekpand aan de Grote Markt en de Fortuinstraat. Dit deel van hotel De Draak werd voorheen gebruikt als restaurant. Mede door de toenmalige corona-maatregelen verhuisde het restaurant naar een ander deel van het pand. “Deze mooie ruimte kwam toen eigenlijk leeg te staan”, legt Bergenaar El Khalfioui uit.

Dineren

Hij maakte in overleg met hoteleigenaar Frans Hazen een ondernemingsplan voor een cocktailbar. “Het moest qua cijfers wel haalbaar zijn natuurlijk. Het idee was eerst om er alleen een cocktailbar van te maken met wat kleine hapjes. Maar dat is uiteindelijk iets verder uitgegroeid naar een serieuze menukaart. Je kunt hier nu gewoon komen dineren en ‘s middags is het een koffiebar.” Hoewel gevestigd in Hotel de Draak, is The Bar beslist niet exclusief voor hotelgasten.

Sfeervol

Stap je de cocktailbar binnen vanuit het hotel of vanaf de Grote Markt, dan betreed je een compleet andere wereld. Het licht is gedimd, er zit veel goud in het interieur en er staan comfortabele stoelen en banken die gestoffeerd zijn in complementaire kleuren, waarbij groen overheerst. Er zijn verschillende zitniveau’s en een sfeerhaard en een enorme bloemenvaas springen direct in het oog. Dat deze laatste blikvanger met de naam Lola centraal staat, blijkt wel uit de menukaart. Daarop staat de cocktail die eveneens Lola heet bovenaan.

Wereldkeuken

Wat deze bar onderscheidt van anderen in de regio, zo legt El Khalfioui uit, is niet alleen het interieur en de sfeer, maar ook de menukaart. Naast cocktails met namen als Midnight Elixir, Arabian Nights, Basil Inferno, zijn er ook warme en koude gerechten. “De menukaart is echt een wereldkeuken van tapas, met verschillende gerechtjes om te delen.” Met zijn uitgebreide selectie aan cocktails en (ook vegetarische) hapjes belooft The Bar volgens de manager een plek te worden waar mensen samen kunnen komen om te genieten van goede drankjes, goed eten en goed gezelschap. Zijn inspiratie haalde El Khalfioui uit de hele wereld. Hij heeft veel delen van de wereld gezien en heeft in Colombia een eigen streetfoodzaak gehad.

De oprichting van de cocktailbar, past in een bredere vernieuwing die hotel De Draak doormaakt. Eerder werd de receptie verplaatst en sinds kort is er een nieuwe keuken. “The Bar was fase drie en de bedoeling is dat we volgend jaar de Gouden Leeuw (deel van het hotel, red.) gaan aanpakken qua meubilair.”

Het terras voor The Bar is nu nog leeg, maar dat zal maar voor korte duur zijn. “We starten eerst binnen, zodat team gewend raken aan de nieuwe setting, de nieuwe routine. Volgende maand laten we het terras met twaalf tafeltjes leveren en dan wordt het terras erbij betrokken.”