Roosendaal

The Loods eert éénjarig jubileum burgemeester Han van Midden met kunstwerk

Maarten Elst Maarten Elst

Burgemeester Han van Midden is één jaar burgemeester van Roosendaal. Met een graffiti-kunstwerk heeft Roosendaler en graffiti-artiest Remco van den Beemd de burgemeester op toepasselijke wijze geëerd. Afgebeeld als The Godfather heeft Van Midden een unieke plek veroverd in The Loods tussen enkele helden uit de motorclubwereld.

Wie The Loods in Roosendaal, op steenworp afstand van het RBC-stadion, binnenloopt, komt gelijk oog in oog te staan met burgemeester Han van Midden. Althans, de graffiti-tekening van de burgemeester. ,,Dit is onze burgervader, vandaar de beeltenis van de film The Godfather”, aldus graffiti-artiest Remco van den Beemd. ,,Han is een jaar burgemeester van Roosendaal en ik wilde hem een cadeautje geven. Schijnbaar ben ik goed in graffiti spuiten en heb ik dit portret verwezenlijkt.”

Hall of fame

,,Het idee erachter is dat er op verschillende wanden van The Loods iemand staat afgebeeld waar ik heel veel respect voor heb. Het zijn voornamelijk mensen uit het ‘fietswereldje’. Daar heb ik respect voor, daar doe ik graag iets voor”, vertelt Van den Beemd. ,,Ik vind Han heel betrokken als burgemeester van Roosendaal. Hij gaat overal naar toe, is actief op social media, hij is echt een burgemeester van de mensen zelf. Dat verdient voor mij een portret op een wand in The Loods.”

Hoog bezoek

Burgemeester Han van Midden vernam op social media dat Van den Beemd een eerbetoon had gemaakt en nam contact op met de artiest. ,,Dan ben je best benieuwd, best een beetje zenuwachtig. Het is toch de burgemeester die langskomt. Wel fantastisch dat hij dat doet.”