Roosendaal

Theater De Kring en Tongerlohuys paars-wit verlicht tijdens kerstperiode

Theater De Kring en het Tongerlohuys zullen tot en met 31 december 2021 paars-wit verlicht worden. © Theater de Kring

Maarten Elst Maarten Elst

Theater De Kring en het Tongerlohuys in Roosendaal zullen de komende dagen verlicht zijn in de huiskleuren paars-wit. Hiermee sluiten de culturele instellingen zich aan bij een landelijk initiatief. Vele podia in Nederland die op deze manier aandacht vragen voor de sector. Veel artiesten en zzp’ers zitten de komende weken zonder inkomen waardoor ze hen zo een hart onder de riem willen steken. Elke dag tot na nieuwjaar is het Tongerloplein gehuld in deze kleuren vanaf zonsondergang tot middernacht.

De culturele sector werd vorige week tijdens de persconferentie andermaal hard getroffen. Opnieuw moesten theaters en bioscoopzalen sluiten waardoor vele artiesten inkomsten mislopen. Theater De Kring en het Tongerlohuys houden de moed erin en steken hun medewerkers en alle andere getroffenen een hart onder de riem.

Voor iedereen die een lichtje kan gebruiken

“De actie is bedoeld voor iedereen die zich alleen of vergeten voelen in deze pittige tijden. Maar ook voor de mensen die worstelen met zichzelf. En voor alle anderen die een extra lichtje kunnen gebruiken in deze vroeg donkere dagen”, schrijven de culturele instellingen in een persbericht.

Het paars-witte licht is elke dag tot na nieuwjaar te zien. Het Tongerloplein is gehuld in deze kleuren vanaf zonsondergang tot middernacht.