Roosendaal

Theater De Kring komt met grootse line-up voor nieuw theaterseizoen

Gijs van Iwaarden Gijs van Iwaarden

Theater De Kring presenteerde deze week het nieuwe theaterprogramma voor seizoen 2023-2024. De ticketverkoop start donderdag 25 mei. Afgelopen maandag heeft zanger en musicalacteur Jamai Loman de nieuwe theaterbrochure in ontvangst mogen nemen. Hij is hét hoofd van de brochure en komt met zijn tribute aan Elton John op 12 december naar het Roosendaalse theater.

Het komende theaterseizoen is er voor cultuurliefhebbers eentje om naar uit te kijken. Nu De Kring in Roosendaal haar programma voor later dit jaar en volgend jaar bekend heeft gemaakt, willen mensen er maar al te graag bij zijn. Er moest meteen na de start van de online ticketverkoop een wachtrij aangemaakt worden door de grootte bezoekersaantallen die de site al had.

Toen dit op mijn pad kwam dacht ik: nu ga ik het doen!

Jamai, die zelf dus ook te zien zal zijn in De Kring, is erg blij met zijn allereerste solo show. “Ik heb altijd al de wens gehad om iets solo in het theater te doen. Dat is er helaas nooit van gekomen”, vertelt hij op het podium waar hij later dit jaar weer zal staan. “Nu met het vooruitplannen van mijn tv-werk kwam dit alsnog op mijn pad. Toen dacht ik: nu ga ik het doen!”

De Zuid-Hollandse zanger speelt met zijn band bekende en minder bekende nummers van Elton John. Hij gaat hierbij naar eigen zeggen dankbaar gebruik maken van het decor en lichteffecten om het verhaal te vertellen. “Als het zijnde mijn verhaal of zijn (Elton Johns, red.) verhaal”, vertelt Loman. Al waren er voor hem lastigere dingen wat betreft de voorbereiding. “Het moeilijkste was om een setlist te maken van twee uur waarin je echt alles kan spelen.”

Voor ieder wat wils

De Kring komt komend seizoen met een gevarieerd programma. Van cabaretiers als Najib Amhali, Youp van ’t Hek en Philippe Geubels tot zangers zoals Miss Montreal, Racoon en Waylon. Daarnaast zijn er dansvoorstellingen van het Zwanenmeer en zal de toneelklassieker Murder on the Orient Express gespeeld worden. Ook voor het jongere publiek is er genoeg te zien. Theatervoorstellingen van Studio100 zoals Samson & Marie zijn goed vertegenwoordigd.

Tickets voor het nieuwe seizoen zijn verkrijgbaar via de website en theaterkassa van De Kring via 0165 – 555 555. Kijk voor meer informatie, tickets en het volledige theaterprogramma op www.dekringroosendaal.nl.