Roosendaal

Theater De Kring zendt optredens live en gratis uit via internet

Foto: © Theater De Kring

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Theater De Kring in Roosendaal zendt de komende vier weken live optredens uit via internet. Drie daarvan zijn gratis te bekijken. De Kring moest vorige week opnieuw dicht, omdat de coronamaatregelen werden aangescherpt. Daarom brengt het theater de voorstellingen nu naar de mensen thuis. De gratis voorstellingen zijn van Pieke & Friends, IMPAKT en Powerized. Voor de livestream van soulzangeres Shirma Rouse betaal je 8,50 euro.

Door: Bianca van Vugt

De aangescherpte coronamaatregelen waren vorige week een grote teleurstelling voor de theaters die hun deuren opnieuw moesten sluiten. Maar theater De Kring in Roosendaal was deze keer voorbereid en heeft er voor gezorgd dat ze voorstellingen live kan uitzenden via internet. De komende vier weken zijn er livestreams. Daarvan zijn er drie gratis te bekijken.

Jazz trok 2.000 online bezoekers

Zondag 18 oktober probeerde De Kring het voor het eerst. Op de Facebookpagina van het theater lieten ze de Jazzsessie zien van Stichting Jazz 750. Er keken ruim 2.000 mensen naar de voorstelling. Tot grote vreugde van Jan-Hein Sloesen, directeur van De Kring. “Wat ongelofelijk fijn dat we zoveel mensen een plezier hebben kunnen doen. Ondanks de situatie waarin we nu zitten kunnen we nu toch mensen een klein muzikaal hoogtepuntje bezorgen. Maar dat het er meteen al zoveel werden is voor ons een echte verrassing!”

Afgelopen zomer is er in De Kring een camerasysteem geïnstalleerd. Hierdoor kun je thuis meekijken naar de kunsten die op het podium worden vertoond. De komende zondagen is er steeds om 15.00 uur een gratis livestream met verschillende regionale artiesten. Dat begint met de nederpop van Pieke & Friends, de band van de Roosendaalse zanger Peter Pieke.

Een feestje bouwen op de livestream

De week er na, op zondag 1 november, bouwt de energieke band IMPAKT een feestje op de livestream. De 9-koppige band staat bekend om de wirwar van muziekstijlen die elkaar in hoog tempo opvolgen. En op 8 november is het de beurt aan de Bredase band Powerized. Die brengt een mix van blues, pop en rock, waarmee ze van Tokyo tot Amsterdam op de podia heeft gestaan. En al deze muzikale zondagmiddagen zijn gratis mee te beleven via Facebook.

Het optreden van vrijdag 6 november kost wel geld. Dan kun je genieten van de Nederlandse Queen of Soul: Shirma Rouse. Ook haar show vanuit De Kring kun je via een livestream volgen, maar dan kost het 8,50 euro om het te kunnen beleven. Het optreden van Shirma Rouse is ’s avonds om 20.00 uur.

Het theater naar de bezoekers brengen

Directeur Sloesen is van plan veel vaker optredens rechtstreeks uit te zenden op internet. “Mochten we langer moeten sluiten dan gaan we gewoon door met programmeren voor de livestreams,” legt hij uit. “We hebben een hoop leuke acts die graag komen optreden, dus voorlopig kunnen we wel door met het aanbieden van voorstellingen vanuit De Kring. Zo lang de mensen niet naar ons kunnen komen, komen wij naar hun toe!”