Roosendaal

Theater De Kring zondag van start met coronaproof programma

Directeur Jan-Hein Sloesen van De Kring. (Foto: ZuidWest Update)

Han Verbeem Han Verbeem

Theater De Kring in Roosendaal opent de deuren, na een maandenlange sluiting sinds de lockdown. Zondag heropent De Kring met een jazz-sessie, de eerste voorstelling van het nieuwe theaterseizoen. Maar hoe gaat het met het vormgeven van de huidige coronamaatregelen?

Door: Esmée van den Heuvel

Theater De Kring is al een tijd bezig met voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. In samenwerking met adviesbureau TÜV Nederland is De Kring coronaproof gemaakt. Voorafgaand aan elke voorstelling wordt een protocol uitgedeeld aan het publiek. Directeur Jan-Hein Sloesen: “Anders dan andere theaters zijn wij een stap verder. Wij hebben een wetenschappelijke methode gevolgd die door het TÜV gevalideerd is. Dat betekent dat we niet alleen letten op de 1,5 meter, maar ook op alle oppervlaktes. Er wordt hier voortdurend schoongemaakt. We zijn alert op besmettingsrisico’s via directe contacten en we letten heel goed op de aerosolen.”

Veiligheidsmaatregelen

Hiermee is theater De Kring één van de veiligste theaters in Nederland en minimaliseren zij de kans op verspreiding van het coronavirus in het gebouw. Er worden looproutes uitgestippeld, tickets kunnen alleen nog online gekocht worden, er zijn tijdvakken bij binnenkomst en het personeel draagt mondkapjes. Op weg naar de zaal wordt het welkomstdrankje meegenomen en mag het publiek plaatsnemen op de toegewezen stoelen. In de grote zaal zullen 250 zitplaatsen beschikbaar zijn en in de kleine zaal is de capaciteit naar 80 gegaan. De vraag is wanneer de zalen weer op volle toeren mogen draaien maar voor nu is dit een goede en veilige oplossing. Sloesen opent zondag daarom met goede moed de deuren van Theater De Kring voor het eerste optreden van dit seizoen: een jazz-sessie met Hammond-organist Carlo de Wijs. 

  • Voor meer informatie over de coronamaatregelen van Theater De Kring, klik hier.