Bergen op Zoom

Theater De Maagd staat in de steigers voor heropening

Foto: ZuidWestTV

Redactie Redactie

Theater De Maagd in Bergen op Zoom is druk bezig met de verbouwingen voor de heropening van het nieuwe theaterseizoen. Ze ronden de verbouwing af en maken het theater coronaproof. De Maagd zal wat later zijn deuren openen dan de andere theaters.

 

Door: Vincent Krijtenburg en Esmée van den Heuvel

Theater De Maagd in Bergen op Zoom is volop bezig met de heropening van het nieuwe theaterseizoen. Zij starten later dan de andere theaters. Theater De Maagd heeft een vertraging opgelopen door het verbouwen van de nieuwe hijsinstallatie voor de decors. Na ruim 20 jaar was deze aan vervanging toe. Ruim voordat het coronavirus in ons land was stond deze verbouwing al op de planning. Directeur Cees Meijer: “Door de coronacrisis heeft dit project vertraging opgelopen.”

Coronaproof theater

Niet alleen de verbouwing heeft prioriteit. Het theater coronaproof maken staat ook op het lijstje. Meijer: “Voor een coronaproof theater zijn we meegelift met Zeeland, Brabant en Limburg. Zo zijn we gaan kijken hoe we de gasten nog op een plezierige manier een theateravond kunnen bezorgen.” Theater De Maagd gaat dezelfde maatregelen treffen als de andere theaters. Wat nu al duidelijk is dat de 1,5 meter goed gewaarborgd kan worden en dat de gasten bij binnenkomst de handen moeten desinfecteren.

De gastheren en gastvrouwen zullen de gasten begeleiden naar de zaal. Dit zal strikt gebeuren om de anderhalve meter te waarborgen. Meijer: “Het belangrijkste is dat we met elkaar weer kunnen genieten van een aantal mooie voorstellingen en er van uitgaan dat alles weer kan met de benodigde beperkingen.” Op de website van De Maagd vind je het actuele programma.