Bergen op Zoom

Theatergroep Honger houdt voorstelling op een speciale locatie

Gijs van Iwaarden Gijs van Iwaarden

Hoe ver ga je in de strijd voor betekenis? En wanneer zijn de offers te groot? Die vragen stelt Theatergroep Honger met de voorstelling Niets. De bewerking van het boek van Janne Teller wordt volgende week opgevoerd op een unieke locatie: het braakliggende terrein van voormalig camping De Heide in Bergen op Zoom. Dinsdagavond hielden de acteurs op die locatie een repetitie.

Op de zonnige dinsdagavond komen de acteurs van Honger bij elkaar op het door bomen omringde grasveld in Bergen op Zoom. De perfecte locatie voor deze voorstelling, vinden zijzelf. Hiervoor zochten ze een uitgestrekt gebied met een mooie, grote boom. “We zijn hiernaar op zoek gegaan. Even later liepen we hier en toen dacht ik yes, dat is hem”, vertelt regisseur Sanne van Lammeren. De theatergroep is daarna gaan onderhandelen met restaurant Le Bouleau, de eigenaar van de grond. “We hebben het voor elkaar kunnen krijgen dat we hier mogen spelen, dus daar zijn we heel blij mee”, vertelt Van Lammeren.

Regisseur Sanne van Lammeren kijkt in het zonnetje toe hoe de theatergroep repeteert.

Het verhaal

Niets gaat over een groep tweedeklassers. Op een dag staat één van de jongens uit de klas op en hij gaat alleen in een pruimenboom zitten. Hij zegt dat er niets is wat betekenis heeft en dat het leven er niet toe doet. Terwijl hij in de boom zit roept hij naar zijn klasgenoten wat er allemaal niet leuk is aan het leven. “Het heeft geen zin om vrienden te maken omdat vrienden je toch verraden, verhuizen of doodgaan”, roept de acteur die de jongen speelt.

Cadeautje

Het verhaal speelt zich dus voornamelijk af bij de grote boom op het oude camping terrein. De locatie is volgens Daan Quaden, acteur bij Theatergroep Honger, daarom echt een cadeautje. “We zijn met theatergroep Honger al op veel verschillende locaties geweest, allemaal bijzondere parels uit Bergen op Zoom. Die proberen we op deze manier hier aan het grote publiek te laten zien”, legt hij uit.

Diepere betekenis

Het achterliggende verhaal van de theatervoorstelling gaat over de groepsdynamiek bij pubers. Je krijgt te zien dat ze graag ergens bij willen horen en hoe ver ze daarvoor willen gaan. “Je moet vooral naar elkaar blijven omkijken. Iedereen heeft een eigen verhaal en daar kom je alleen maar achter door ernaar te vragen”, vertelt Quaden over de diepere betekenis.

De theatergroep speelt van 8 tot 11 juni om 20:00 uur ’s avonds op het terrein van de voormalige camping De Heide in Bergen op Zoom. Voor meer informatie en tickets kunt u naar de website van Theatergroep Honger.