Roosendaal

Theaterwerkplaats Tiuri wint Cultuurprijs Roosendaal 2019

© Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Theaterwerkplaats Tiuri heeft vrijdagavond de Cultuurprijs Roosendaal 2019 gewonnen. De Jongerenprijs ging dit jaar naar de band HIP.

De prijzen werden uitgereikt tijdens een avondvullend programma in theater De Kring in Roosendaal. Wethouder Toine Theunis mocht de Cultuurprijs overhandigen aan de spelers van Tiuri. Die namen vol trots de trofee en het applaus in ontvangst. Tiuri kreeg niet alleen de meeste stemmen van de jury, ook het publiek koos massaal voor de theatergroep.

Ontroerend mooi

De jury had alleen maar lovende woorden voor de winnaar van de Cultuurprijs. “Ontroerend mooi was de voorstelling. Spannend ook. De voorstelling No Bodies is het enige goede antwoord op de vraag waarom Tiuri zo bijzonder is. Met veel respect is een voorstelling op maat gemaakt voor deze spelers, die door hun authenticiteit honderd procent overtuigden.”

Jongerenprijs

Naast de Cultuurprijs werd ook de Jongerenprijs uitgereikt. Voor deze prijs waren Het Dansatelier en HIP genomineerd. Beide genomineerden gingen tijdens de stemperiode lange tijd gelijk op. HIP won uiteindelijk en ontving uit handen van Trudie Stalpers van CultuurCompaan de trofee die ontworpen is door Marijke Maas.