Tholen

Tholen doet oproep voor deelnemers kranslegging 4 mei-herdenking

Op 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere gewapende conflicten herdacht. (PIxabay)

Han Verbeem Han Verbeem

De gemeente Tholen houdt donderdag 4 mei de jaarlijkse herdenking ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties. Alle inwoners van de gemeente Tholen, ongeacht hun leeftijd, zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de herdenkingsbijeenkomst bij de Vossemeersepoort.

Personen, verenigingen of organisaties die bloemen of een krans willen leggen, dienen zich vóór 26 april aan te melden bij de gemeente Tholen via [email protected] of telefonisch via 14 0166.

Programma

Van 19.45 tot kort vóór 20.00 uur zal de Koninklijke Muziekvereniging Concordia enkele muziekstukken ten gehore brengen. Om 20.00 uur wordt er twee minuten stilte in acht genomen. Vervolgens wordt het eerste couplet van het Wilhelmus gezongen, gevolgd door een toespraak van burgemeester Marleen Sijbers en het voordragen van gedichten. De bijeenkomst wordt afgesloten met een kranslegging, als een symbolisch gebaar van respect en eerbetoon aan de slachtoffers, zowel burgers als militairen.