Bergen op Zoom

Tholenaar aangehouden nadat hij kroegbaas aanvalt in Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een 46-jarige man uit Tholen is dinsdagavond aangehouden nadat hij de eigenaar van een café op de Grote Markt had aangevallen. De man behoorde tot een groep die het er niet mee eens was dat de eigenaar zijn zaak wilde sluiten.

De kroegbaas besloot rond 23.30 uur zijn café te sluiten. Op dat moment kwamen er vier mensen binnen. Eén man werd lastig en besloot zelf dat hij ‘bier gaat drinken’. De eigenaar verzocht de man om de zaak te verlaten, maar hij gaf hier geen gehoor aan. De man pakte hierop de eigenaar vast en duwde hem tegen de bar aan. Ook duwde hij het hoofd van de eigenaar tegen een bartafel aan. Eén van de laatste klanten in het café sprong tussen beiden, waarna het viertal de bar verliet.

Signalement

Dankzij een oplettende medewerkster kon er een duidelijk signalement worden gegeven aan de politie en is de man in een ander café aangehouden. Toen de Tholenaar overgebracht werd naar het politiebureau was hij erg vervelend. De agenten roken een sterke alcohollucht en kregen daarom het idee dat de verdachte onder invloed was van alcohol. Hij besloot echter niet mee te werken aan een ademanalysetest.

Wanneer iemand weigert om deel te nemen aan een ademanalysetest, kan diegene een gevangenisstraf van maximaal twee maanden krijgen of een geldboete.