Bergen op Zoom

Thom (5) maakt eigen boek: Wabbie de Walvis

Redactie Redactie

De vijfjarige Thom uit Bergen op Zoom heeft sinds kort zijn eigen boek in de winkels liggen. Wabbie de Walvis gaat over de walvis Wabbie die allemaal leuke avonturen beleeft. Hij kwam met de verhalen en ideeën, zijn moeder Wendy schreef ze op en maakte de tekeningen.

Thom kwam op een dag uit school met een blaadje met enkele stempels van een walvis en een verhaal over Wabbie de Walvis. De juf heeft zijn verhaal opgeschreven. Wanneer zijn moeder het voorleest, vindt Thom het niet helemaal goed. “Omdat ik goed kan tekenen, wilde Thom dat ik het opnieuw schreef en een tekening van Wabbie wilde maken”, zegt zijn moeder. “De weken erna volgen steeds meer verhalen. Dit boek is het uiteindelijke resultaat.”

Ambities

Thom is ambitieus en wil nog veel meer uitbrengen. Wendy: “Thom en ik hebben al weer heel veel verhalen geschreven. Hij wil graag nog een tweede boek uitbrengen. Die verhalen gaan vooral over de zee en de zeedieren. “Hij wil met deze verhalen kinderen leren over recyclen en hoe je goed voor de zee en zeedieren kan zorgen. Ook wil hij nog een app uitbrengen. Eigenlijk wil hij dat mama voor hem komt werken, maar die heeft nog een baan naast al het tekenen en verhalen schrijven.”