West-Brabant

Thuiszorg gaat ‘gewoon’ door: “Zorg afbellen is niet nodig”

Maarten Elst Maarten Elst

Niet alleen in ziekenhuizen, maar ook in de thuiszorg draait alles momenteel een versnelling sneller. Verschillende thuiszorginstellingen zien bezorgde hulpbehoevenden echter hun zorg afbellen uit angst voor het coronavirus. Nergens voor nodig, vertellen Nel de Ruiter en Daniek van de Weijgaert, respectievelijk kwaliteitsmanager en thuishulp bij Anna voor Zorg.

Over het bericht dat zorgmomenten terug zouden worden geschroefd van veertien keer (twee keer per dag) naar drie keer per week hoeven hulpbehoevenden zich momenteel geen zorgen om te maken. Het is momenteel nog niet van toepassing in West-Brabant, zo vertelt De Ruiter. “We hebben nog voldoende capaciteit en middelen om alles op te vangen”, aldus de kwaliteitsmanager van Anna voor Zorg.

Van de Weijgaert geeft aan dat er nodige angst heerst bij diegenen die ze verzorgt, maar dat de zorg gewoon volgens planning blijft verlopen. “We kunnen de zorg vooralsnog gewoon borgen. We gebruiken handschoenen, maar ook mondkapjes. Niet alleen onze veiligheid, maar ook de veiligheid van de cliënt staat voorop.”