Woensdrecht

Tien inwoners gemeente Woensdrecht krijgen Koninklijke onderscheiding

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Woensdrecht is vanaf vandaag tien inwoners met een lintje rijker. De Koning heeft hen allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Steven Adriaansen is vrijdagochtend huis aan huis gegaan om alle Koninklijke onderscheidingen uit te reiken en de lintjes op te spelden. Een overzicht van de gelukkigen:

John de Crom (57) uit Woensdrecht heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger en bestuurslid voor meerdere organisaties in de wielersport. Zo was hij 29 jaar bestuurslid, waarvan 25 jaar voorzitter, van Stichting Wielercomité Woensdrecht en zet hij zich al 26 jaar in voor de wielergroep Fokkerlaan. Ook was hij vrijwilliger bij wielervereniging RSC de Zuidwesthoek en stichting ATB-team Sirocco. De Crom is ook mede-organisator van de Jeugdwielerronde van Hoogerheide en voorzitter van de Stichting Run Bike Run Hoogerheide.

Kees van Gurp (74) uit Ossendrecht krijgt zijn lintje voor meer dan een halve eeuw vrijwilligerswerk. Hij heeft zich 51 jaar ingezet voor de EHBO-vereniging Ossendrecht en 49 jaar voor badmintonclub de Drieschaar. Verder is Gurp al 34 jaar voorzitter van de jury voor de carnavalsoptocht in Ossendrecht en heeft hij 35 jaar in het bestuur gezeten van de lokale politieke partij ABZ (de vroegere werkgeverspartij Ossendrecht).

Jan Hazendonk (71) uit Hoogerheide maakt zich al vele jaren sterk voor korfbal. Zo was hij 25 jaar lang bestuurslid en trainer bij korfbalvereniging Vianen, 4 jaar trainer bij korfbalvereniging Ossendrecht en 23 jaar lid van de technische commissie van korfbalvereniging Scheldevogels. Daarnaast heeft Hazendonk vrijwilligerswerk gedaan voor de afdeling Woensdrecht van de Noord Brabantse Christelijke Boerenbond, de Stichting Welzijn Ouderen en de cliëntenraad van ziekenhuis Lievensberg.

Manon den Ouden-Hollestelle (63) uit Putte krijgt haar koninklijke onderscheiding voor haar inzet voor de zwemsport. Den Ouden-Hollestelle is vrijwilliger bij zwemvereniging de Zilvermeeuw, waar ze al 21 jaar in het bestuur zit. Ook is ze al 9 jaar official voor de Koninklijke Nederlandse Zwembond.

Jan Luysterburg (74) uit Hoogerheide is in de gemeente bekend als gemeenteraadslid. Hij is al 17 jaar actief lid van het CDA, afdeling Woendsdrecht, en daarvan heeft hij 4 jaar in de gemeenteraad gezeten. Ook is Luysterburg al 26 jaar vrijwilliger bij Vogelvereniging Vogelvreugde in Hoogerheide en 23 jaar bestuurslid van Heemkundekring Het Zuidkwartier.

Cees van Rijsbergen (70) uit Woensdrecht heeft zich als commandant van de vrijwillige brandweer Woensdrecht 24 jaar ingezet voor de veiligheid van zijn gemeente. Verder was hij jarenlang beheerder van het kerkelijk bureau Protestantse Gemeente in Woensdrecht, secretaris van de Stichting Podium Kloosterhof in Hoogerheide en vrijwilliger bij de Huisartsenpost Bergen op Zoom.

Rien Verdult (61) uit Hoogerheide is onderscheiden voor vrijwilligerswerk bij meerdere organisatie. Zo zette hij zich in voor de Stichting Floriana in Bergen op Zoom, Wijk- en Ontmoetingscentrum Het Hoofdkwartier in Bergen op Zoom, toneelgroep Merijntje Gijzen in Bergen op Zoom en de Stichting The Air Team.

Jos Vermue (82) uit Woensdrecht heeft als mantelzorger 21 jaar voor zijn vrouw gezorgd en deed ook vrijwilligerswerk. Hij was mede-oprichter van buurtplatform Woensdrecht, ontwikkelde educatieve fietsroutes en nam het initiatief voor de biologische boomgaard bij ’t Blickveldt. Daarnaast was Vermue lid van de commissie ‘Van Veld tot Valley’, organiseerde hij kunstexposities in het Belgische Essen en in Ossendrecht en was hij oprichter van de jeu-de-boulesclub ’t Blickveldt.

Rina Kerremans-van Wieringen (73) uit Huijbergen heeft ook een staat van dienst als vrijwilliger. Zij was organisator van de ANGO-collecte in Huijbergen, secretaris en voorzitter van de KVO-afdeling Huijbergen en voorzitter van de Vrouwenvereniging Huijbergen. Verder zette Kerremans-van Wieringen zich in voor de Stichting Samenwerking Roemenië en de jaarlijkse Rommelmarkt Huijbergen.

Mieke Bril-Wils (71) uit Hoogerheide krijgt haar lintje voor 35 jaar vrijwilligerswerk in de regio. Ze was 35 jaar vrijwilliger bij zowel de Stichting Herwonnen Levenskracht in Hoogerheide, als de Stichting Caritas Banneux van het bisdom Breda. Verder zette zij zich 30 jaar lang in voor KansPlus in Bergen op Zoom en was ze 30 jaar vrijwilliger bij Parochie de Bron in Hoogerheide, waar ze ook in het kerkkoor zong.