Hoogerheide

Tiende editie Brabantse Wal Festival: ‘Meer artiesten dan ooit tevoren’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het is al twee jaar stil op evenemententerrein Scheldeweg in Hoogerheide. Daar komt de komende dagen verandering in. In de knalroze tent vindt vanaf dit weekend de tiende editie van het Brabantse Wal festival plaats. ”We hebben meer artiesten geboekt dan ooit te voren. Het wordt volle bak!”

Wat begon als een kleinschalig feest in het Kloosterhof, is uitgegroeid tot een vierdaags festival met iedere dag plek voor drieduizend bezoekers. Al de hele week zijn tientallen mensen druk bezig om het grasveld langs de Scheldeweg om te toveren tot festivalterrein. Zaterdag werd de tent opgezet en in de dagen erna werden het podium, het licht en het geluid opgebouwd.

Après-ski-tent

Anders dan voorheen is er dit jaar een extra feesttent toegevoegd, de après-ski-tent. ‘’Als mensen het beu zijn in de grote tent, kunnen ze naar de après-ski om er even tussenuit te schieten’’, vertelt bestuurslid Willem de Jong. Ook is er dit jaar een compleet horecaplein te vinden met een extra buitenbar en verschillende foodtrucks.

Tiende editie

Het is dit jaar extra groots aangepakt. Na twee jaar stilte is het eindelijk weer tijd om te feesten én is het tevens de tiende editie van het festival. In 2011 was het muziekfestijn voor het eerst in de buitenlucht. Dat begon goed met ruim vierhonderd bezoekers. ”In 2012 trokken we de stoute schoenen aan”, vervolgt de Jong. ”Dat ging minder goed dan gepland, de stroom viel die avond een half uur uit. Gelukkig is dat daarna niet meer voorgekomen.”

In 2020 zou het dus eigenlijk voor de tiende keer Brabantse Wal Festival outdoor zijn. Door corona ging dit tot twee keer toe niet door. Dat maakt de organisatie nu goed. ”We hebben meer artiesten geboekt dan ooit te voren. Het wordt volle bak!”

Programma

Zaterdag barst het feest los met de Foute Mega Party. Hier treden artiesten op als de Vengaboys, Jan Biggel en Immer Hansi. De dag erna is het de bekende Muziekmiddag, speciaal voor senioren die zin hebben in een middag feesten. Speciaal voor hun komen onder andere Corry Konings, Ron van Hoof en Jan van Brabant. Ook is er een speciaal optreden van de Tribute to BMR Showorkest vanwege hun 50-jarig bestaan.

Dinsdag 26 april, de dag van Koningsnacht, staat in het teken van Hollandse knallers. Tijdens de Hollandse Avond komen onder andere Frans Bauer, Pater Moeskroen, Wilbert Pigman en de Partyfriex. Na een paar uurtjes slaap is het de volgende dag tijd voor de Kindermiddag, waar sterren als Thomas de Trein en Woezel en Pip zullen rondlopen. Als afsluiter is er diezelfde avond de Pop- en Rockavond.

Lees ook: Na bijna twee jaar wachten eindelijk tiende editie Brabantse Wal Festival