Roosendaal

Tiener wil nep iPhones verkopen en wordt aangehouden

Foto: Pixabay / JESHOOTS-com

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een 17-jarige jongen uit België is woensdagavond aangehouden in de Da Costaflat in Roosendaal. Hij wordt ervan verdacht om nep iPhones te verkopen via het internet. De politie is nog bezig met het verder onderzoeken van de zaak.

Het was woensdagochtend dat er een melding binnenkwam bij de politie over een ruzie tussen meerdere mannen in de Da Costaflat. Ter plaatse troffen de agenten twee mannen aan die een jongen staande hielden. Eén van de mannen vertelde dat hij via een bekende advertentiewebsite een maand geleden een dure iPhone had gekocht. Die iPhone bleek achteraf niet echt te zijn.

De man hield daarna de advertenties van de verkoper in de gaten. Toen er een nieuwe advertentie online kwam, maakte hij een nieuwe afspraak. Het was dus niet zijn bedoeling om opnieuw een telefoon te kopen, maar om hem te confronteren. Het 32-jarige slachtoffer vertelde dat de jongen die bij hem stond ook degene was van wie hij de neptelefoon afgelopen januari had gekocht.

Tiener uit België

Er kwam geen reactie van de jongen toen de agenten aan hem vroegen zich te legitimeren. Daarom is hij aangehouden voor de Wet I.D., en meegenomen naar het bureau. Ook daar wilde de jongen eerste instantie niet meewerken. Uiteindelijk bleek het te gaan om een 17-jarige jongen uit België. Hij had inderdaad weer een nep iPhone bij. De jongen zit nog vast voor verder onderzoek en verhoor.