Roosendaal

Tieners beroven automobilist die net is opgepakt na achtervolging

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Twee jongens van 14 en 15 jaar hebben woensdagmiddag in Roosendaal een automobilist beroofd die net was aangehouden door de politie. Het tweetal sloeg zijn slag toen de bestuurder in een politieauto zat die hem naar het bureau moest brengen.

De bestuurder, een 16-jarige jongen, negeerde een stopteken van de politie op de Monseigneur Hopmansstraat. Na een wilde achtervolging lukte het een agent om de automobilist op de Doctor Schaepmanlaan te laten stoppen.

Onopgemerkt

Tijdens de aanhouding van de automobilist, zagen twee jongens van 14 en 15 jaar oud kans om geld uit de auto te stelen van de bestuurder. De agent had dit niet opgemerkt, maar werd hierop gewezen door omstanders. Een andere politie-eenheid is de jongens achtervolgd en heeft ze op het Dochter Poelsplein kunnen aanhouden. Het tweetal had ruim driehonderd euro bij zich. De jongens hebben de nacht in de cel doorgebracht. Donderdag zijn ze verhoord.

Geen rijbewijs

In de auto van de 16-jarige jongen werden twee gripzakjes met hennep gevonden en een mes. Bovendien had de minderjarige bestuurder geen rijbewijs. Met een proces-verbaal op zak mocht hij woensdagavond het politiebureau weer verlaten.