Roosendaal

Tientallen boetes tijdens grote verkeerscontrole in Roosendaal

Foto: © Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De politie heeft donderdagmiddag een grootschalige controle uitgevoerd bij De Stok in Roosendaal. Er zijn meerdere auto’s in beslag genomen, 45 bekeuringen uitgeschreven, en verschillende geldbedragen geïnd.

Het ging om een gezamenlijke controle van de politie en de Belastingdienst. Agenten hebben 45 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Ook zijn er twee auto’s in beslag genomen. Eén auto omdat agenten twijfelden aan de technische staat van het voertuig, en één auto omdat het een zogenoemd spookvoertuig zou zijn. Een spookvoertuig is een auto die niet op de naam van een persoon staat ingeschreven. Drie bestuurders kregen een bon omdat ze onder invloed van alcohol en/of drugs zouden zijn.

Flinke boetes

De Belastingdienst inde ruim tweeduizend euro aan achterstallige betalingen. Ook de Belastingdienst heeft twee auto’s in beslag genomen vanwege openstaande schulden. Twee bestuurders kregen een boete van 850 euro omdat ze handelaarskentekenplaten misbruikten. Drie andere bestuurders kregen een bon van 1500 euro, omdat ze met een buitenlands voertuig reden en geen wegenbelasting betaalden.