Halderberge

Tientallen boetes uitgedeeld tijdens verkeerscontrole in gemeenten Halderberge en Rucphen

Foto: Politie.nl

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten en gemeentelijke handhavers hebben donderdag verkeerscontroles uitgevoerd in Sprundel, Bosschenhoofd, Oudenbosch en Rucphen. In totaal hebben ze 48 boetes uitgeschreven, voor verschillende overtredingen.

In Sprundel zijn in één uur tijd 24 boetes uitgeschreven. Er is gecontroleerd langs de Vosdonkseweg. Tien voertuigen reden daar te hard, vijf mensen zaten zonder gordel in hun auto. Er is iemand bekeurd voor rijden met een ingevorderd rijbewijs, en er reed iemand rond zonder leesbare kentekenplaat. Drie mensen hielden hun telefoon vast tijdens het rijden. Ook zijn er bekeuringen uitgedeeld voor het niet tonen van een kentekenbewijs, rijden zonder rijbewijs, het niet hebben van een remlicht en rijden met een niet afgedekte lading.

Oudenbosch en Bosschenhoofd

Tijdens de controle aan de Bosschendijk in Oudenbosch zijn negen bekeuringen uitgedeeld. Twee mensen reden zonder rijbewijs, ook reden er twee mensen rond zonder gordel. Er zijn twee boetes gegeven voor het niet tonen van een rijbewijs en het niet hebben van fietsverlichting. Eén iemand verleende geen voorrang.

In Bosschenhoofd heeft een vrachtwagenchauffeur een bon gekregen omdat hij op een weg reed waar hij niet mocht rijden met zijn vrachtwagen. Ook is er iemand bekeurd voor het rijden met een mobiel in de hand. Eén persoon fietste rond zonder fietsverlichting.

Omgeving Rucphen

De politie heeft ook op verschillende plaatsen in Rucphen gecontroleerd. In een uur tijd zijn daar twaalf bekeuringen uitgeschreven. Deze waren voor: het niet dragen van een helm, geen gordel omhebben, door rood rijden, geen rijbewijs laten zien, snelheid, geen fietsverlichting hebben, mobiel vasthebben tijdens het rijden en rondrijden met een verlopen APK.