Roosendaal

Tientallen vaten gedumpt in buitengebied Roosendaal

Foto: © Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een voorbijganger heeft vrijdagochtend tientallen vaten gevonden in het buitengebied van Roosendaal. De politie denkt dat er synthetisch drugsafval in de vaten zit en doet onderzoek naar de dumping. Het gaat om ongeveer 50 vaten. Een gespecialiseerd bedrijf moest het afval komen opruimen.

Door: Bianca van Vugt

Op de Noordstraat in Roosendaal heeft iemand illegaal tientallen vaten gedumpt. Waarschijnlijk gaat het om vaten met drugsafval. De blauwe plastic vaten lagen op een paar plekken vlak bij elkaar op de Noordstraat. Dat is een afgelegen weg aan de noordwest-kant van Roosendaal, in de buurt van de snelweg A17. Een voorbijganger zag de vaten vrijdagochtend liggen en heeft de politie gewaarschuwd.

De politie vermoedt dat er synthetisch drugsafval in de vaten zit. Meestal gaat het om chemische vloeistoffen, die overblijven na het maken van drugs. Het zijn ongeveer 50 vaten. De politie heeft de plek tijdelijk afgezet om onderzoek te doen. Het lijkt er op dat de vaten niet hebben gelekt en dat er dus geen extra milieuschade is. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van drugsafval is de vaten komen opruimen.