Roosendaal

Tijdelijk geen treinverkeer tussen Roosendaal en België vanaf 6 december

Geen treinen tussen Roosendaal en Essen van maandag 6 tot en met vrijdag 10 december © Pixabay.

Maarten Elst Maarten Elst

Het door corona getroffen NMBS, het Belgische spoorwegbedrijf, past volgende week tijdelijk een afgeslankt treinaanbod toe. Eén van de gevolgen is dat de trein tussen Roosendaal en het Belgische Essen een week lang niet zal rijden. Tussen maandag 6 december en vrijdag 10 december kunnen reizigers gebruik maken van vervangbussen tussen Roosendaal en Essen.

Het coronavirus grijpt momenteel om zich heen in België. Door de evolutie van de pandemie en het stijgend aantal besmettingen heeft NMBS een tekort aan personeel. Door ziektegevallen en periodes van quarantaine onder medewerkers is het niet langer mogelijk om het volledige treinaanbod aan te houden. Zo’n 100 van de 3.800 treindiensten worden daardoor aankomende week éénmalig geschrapt of aangepast. ”

Gevolgen

“De tijdelijke schrapping in het treinaanbod moet ervoor zorgen dat reizigers kunnen blijven rekenen op een transparant, overzichtelijk aanbod dat beantwoordt aan hun mobiliteitsnoden”, schrijft NMBS op haar website. “NMBS zal de treinsamenstelling van het bestaande aanbod overigens waar nodig versterken om het comfort van de klant te verzekeren. In functie van de evolutie van de ziektecijfers zal zo snel mogelijk worden teruggekeerd naar het totale aanbod.”

In Vlaanderen heeft het voornamelijk gevolgen voor het traject tussen Antwerpen en Brussel. Dit leidt onder meer tot treinuitval in het noorden van België. Voor treinreizigers die van Roosendaal naar België (en andersom) willen reizen, zijn een week lang vervangbussen voorzien tijdens de weekdagen. Vanaf station Essen kan men, in afgeslankte vorm, de trein naar ieder Belgisch treinstation nemen.

Jaarlijkse wijzigingen vanaf 12 december

Vanaf zaterdag 11 december keert de dienstregeling vanuit Roosendaal naar België terug naar het reguliere programma. Wel moeten reizigers mogelijk rekening houden met wijzigingen vanaf zondag 12 december. Dan voert NMBS haar jaarlijkse wijzigingen aan het treinaanbod door.