Hoogerheide

Tijdelijke tweedehandswinkel in voormalig Aldi pand Hoogerheide

Redactie Redactie

Herwonnen levenskracht organiseert elk jaar rommelmarkten. In verband met de coronacrisis kon dat dit jaar niet doorgaan. Hun opslagloods in Woensdrecht is flink gevuld. Om die spullen van de hand te doen zochten ze naar een plek waar de goederen verkocht konden worden. Zaterdag opent een zogeheten pop-upstore in de Raadhuisstraat in Hoogerheide.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Zaterdag 14 november om 10.00 uur is de opening. Van donderdag tot zaterdag is de winkel tussen 10.00 – 17.00 uur open. “De Pop-upstore is van tijdelijke aard. Minimaal tot het einde van het jaar”, zegt Johan Fontijn, coördinator HL verkoop.  

Pop-upstore

Volgens Fontijn heeft HL het goed getroffen met de plek. “Iedereen kent het pand en er komt veel verkeer langs. Ook is er een ruime parkeergelegenheid.” De vloeroppervlakte is 650 m². Een hele hoop goederen uit de loods in Woensdrecht kunnen gebruikt worden. “Het is een grote ruimte met veel mogelijkheden. Het is een volwaardige winkel geworden.” Er is van alles te vinden, zoals kookspullen, boeken, speelgoed, kleding, meubilair en er is een kerstafdeling.

Hulp

Samen met vrijwilligers en met hulp van buitenaf wordt de winkel ingericht. Eén van die vrijwilligers is Brigitte van de Bogert. “We willen alle coronamaatregelen in acht nemen. We verzoeken iedereen een mondkapje te dragen en een mandje te pakken.” Ze is blij dat men goederen inlevert. “Door de coronacrisis hebben veel mensen spullen gesorteerd en gebracht. Voor hun was het rotzooi, maar voor ons van onschatbare waarde om te verkopen.”