Huijbergen

Timo de Jong wint Woensdrechtse Wielerzomer

Foto: © Leon Verbraecken

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Timo de Jong van het VolkerWessels-Merckx Cycling Team heeft de Woensdrechtse Wielerzomer gewonnen. Zaterdag was in Huijbergen de laatste van de vijf wedstrijden in de ronde. De ritzege ging naar ploeggenoot Daan van Sintmaartensdijk, die derde werd in het algemeen klassement.

Door: Bianca van Vugt

Wielrenner Timo de Jong van het VolkerWessels-Merckx Cycling Team heeft de Woensdrechtse Wielerzomer gewonnen. Zaterdag was de laatste van vijf wedstrijden, door alle dorpen van de gemeente Woensdrecht. De finale was in Huijbergen. Daan van Sintmaartensdijk, ploeggenoot van De Jong, won de rit. In het eindklassement werd hij derde.

Aanval van 80 kilometer lang

Van Sintmaartensdijk opende al vroeg in de wedstrijd de aanval. Samen met Jarno Gmelich Meijling van WV De IJsselstreek lieten zij het peloton al snel achter zich. Dat hielden ze 80 kilometer lang vol. “We hadden geen plan. We hadden met de ploeg ook niks afgesproken”, zei Van Sintmaartensdijk na afloop. Al had hij wel een betere startpositie uitgekozen. “Dat scheelt hier een hoop. Vorige week in Putte stond ik achteraan en duurde het erg lang voor ik een beetje van voren zat.”

Gmelich Meijling haakte aan, toen Van Sintmaartensdijk er vandoor ging. De twee reden hard door. “Maar nooit met het idee dat het tot de finish zouden volhouden”, bekende de latere winnaar. Achter hen reed nog een groepje van drie renners bij het peloton vandaag: Max Kroonen, Carlo van de Berg en Remco Schouten. Maar ze konden het tweetal niet inhalen.

Renners blij met zeldzame wielerronde

De eindzege van Timo de Jong kwam hierdoor niet meer in gevaar. De Zeeuw hield 10 punten voorsprong op Gmelich Meijling en pakte de hoofdprijs van de Woensdrechtse Wielerzomer. Van Sintmaartensdijk eindigde op de derde plaats. Volgens de organisatie waren de renners vol lof over de wielerronde. Want er zijn landelijk veel wedstrijden voor amateurs uitgevallen. “Ik heb deze zomer pas zes koersen gereden. Het NK en deze vijf hier”, zo schetste Van Sintmaartensdijk.

De wielercomités Hoogerheide en Huijbergen zijn zelf ook trots op de ronde die ze wisten te organiseren. “Met de corona richtlijnen was het niet altijd even makkelijk,” aldus de organisatie. “Maar de complimenten vanuit de renners, gemeente, publiek en de KNWU deden ons goed. Wij zullen komende weken gaan evalueren en misschien is het voor herhaling vatbaar.”