Wouw

To Hagens-Beijaarts uit Wouw is 100: felicitaties van de burgemeester

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

To Hagens-Beijaarts uit Wouw is donderdag 100 jaar geworden. Burgemeester Han van Midden is haar persoonlijk gaan feliciteren. Op gepaste corona-afstand natuurlijk.

Door: Bianca van Vugt

Burgemeester Han van Midden mocht donderdag weer op verjaardagsvisite, want To Hagens-Beijaarts is 100 jaar geworden. De burgemeester is haar persoonlijk gaan feliciteren in Wouw. Daar woont de jarige “op het lekkerste plekske van Wouw,” zoals ze zelf zegt.

Opgegroeid op boerderij in ‘t Laag

We gaan een eeuw terug in de tijd, naar 14 januari 1921. Dat is de dag waarop To Beijaarts is geboren. Ze heeft haar jeugd doorgebracht in Moerstraten, op een boerderij in ’t Laag. Ze ontmoette Wim Hagens en na de Tweede Wereldoorlog zijn ze getrouwd. Helaas is Wim jaren geleden al gestorven.

Toen ze alleen overbleef, is Hagens-Beijaarts veel gaan fietsen. Volgens haar familie heeft ze jarenlang allerlei tochten ondernomen. “Met haar kinderen, kleinkinderen, vriendinnen, zussen en ook vaak alleen,” zo beschrijven familieleden de actieve leefstijl van Hagens-Beijaarts. Daar waren lange ritten bij. “Zoals 11-stedentocht, 4-daagse Assen, een rondje Nederland of naar Zoutelande en Renesse, en twee keer Leontien’s Ladies Ride,” begint de opsomming. “Ze liep daarnaast twee keer de Nijmeegse 4-daagse en zelfs de 3-daagse van Tokyo.”

Groot fan van Max Verstappen

Fietsen lukt niet meer, maar Hagens-Beijaarts blijft in beweging. Al is dat voortaan achter een rollator. Daarmee gaat ze nog met grote regelmaat naar de Jumbo in Wouw om boodschappen te doen. Sport is sowieso nog steeds belangrijk in haar leven. “Ze houdt van het kijken naar voetbal, wielrennen en schaatsen. Ze is groot fan van Max Verstappen, kijkt naar de races en heeft zijn auto’s voor de tv staan,” vertelt de familie. En zoals blijkt: daar kun je 100 mee worden.