Woensdrecht

Toch geld gevonden om vernield klimrek Woensdrecht te vervangen

Het klimrek aan de Fortuinstraat in Woensdrecht werd tijdens de jaarwisseling vernield

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Woensdrecht heeft toch geld gevonden om het klimrek aan de Fortuinstraat in Woensdrecht te vervangen. Het klimrek was tijdens de jaarwisseling vernield en moest worden afgebroken. Er was geen geld om het te vervangen. Tot nu.

Het geld voor het nieuwe klimrek komt uit het iDOP-potje, het integraal dorpsontwikkelingsprogramma. De gemeente gaat niet alleen het klimrek vervangen aan de Fortuinstraat in Woensdrecht. Aan de Melis Blecklaan wordt een glijbaan vervangen voor een grotere glijbaan die geschikt is voor oudere kinderen. Zo’n glijbaan past beter in de opgroeiende buurt. De nieuwe speeltoestellen kosten in totaal 16.600 euro.

Het idee om iDOP-geld te gebruiken kwam van het dorpsplatform Woensdrecht. Wethouder Jeffrey van Agtmaal lost het graag zo op. “Het is belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen. We vonden de vernieling van het speeltoestel dan ook zéér vervelend, mede omdat er vanuit het reguliere speeltoestellenbeleid niet genoeg budget voor een nieuw toestel aanwezig was,” aldus Van Agtmaal.

Oude glijbaan ergens anders neerzetten

De glijbaan die vervangen wordt, wordt wel hergebruikt. “De glijbaan in de Melis Blecklaan vervangen we ook meteen door een groter exemplaar, geschikt voor de gewenste leeftijdscategorie. In overleg zullen we een andere locatie zoeken voor de oude glijbaan, die voor jongere kinderen nog prima geschikt is,” legt de wethouder uit.

In het dorp Woensdrecht is eerder ook al iDOP-geld uitgegeven, steeds op initiatief van het dorpsplatform. Zo zijn er aanpassingen gedaan aan het oude kerkhof op de Rijzendeweg. En zijn er insectvriendelijke planten aangeplant en ingezaaid op meerdere plekken in Woensdrecht.