Bergen op Zoom

Toch nieuw dak zwembad de Schelp, verbazing bij PvdA

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Er komt toch een nieuw dak op zwembad de Schelp. Dat heeft het college in een brief laten weten aan de gemeenteraad. Dit tot grote verbazing van fractievoorzitter Joey van Aken van de PvdA.

Zwembad de Schelp zou volgens het originele plan een nieuw dak krijgen met zonnepanelen. In januari maakte het college echter bekend dat ze geen zonnepanelen gingen plaatsen, omdat dat niet rendabel zou zijn. Het onderhoud van het dak werd uitgesteld tot 2024. Bovendien was de kwaliteit van de dakbedekking nog prima en het dak zou nog enkele jaren mee kunnen.

Lekkage

Maar tijdens de herstelwerkzaamheden is gebleken dat er een lekkage in het dak zit. De aannemer besloot een grondiger onderzoek uit te laten voeren. Twee bedrijven, gespecialiseerd in dakbedekking, inspecteerden het dak en kwamen tot de conclusie dat het hele dak in slechte staat verkeert. Er is voorgesteld om het bestaande dak te overlagen in plaats van helemaal te vervangen. Dit zou aanzienlijk minder kosten. De gemeente heeft besloten op dit voorstel in te gaan. Kosten: 360.000 euro. Om die kosten te dekken wordt geld uit de spaarpot gehaald voor de renovatie van het dak, wat gepland stond voor 2024.

Verbazing

Het besluit om het dak toch te vervangen bevreemd Joey van Aken van de PvdA. “Het verwondert ons dat nu in april pas duidelijk wordt dat het dak niet voldoet en besloten wordt het dak te overlagen. In januari werd nog gezegd dat alles in orde was. Het zwembad zou in juni klaar zijn en in september open gaan.” Van Aken wil nu van het college weten waarom de slechte staat van het dak nu pas naar voren komt.

Extra geld

Van Aken is ook bang dat de renovatie van het zwembad alleen maar meer gaat kosten. “We staan met het voldongen feit dat het zwembad in september echt open moet. Er is een exploitatietekort van een half miljoen. Op dit moment gaan veel mensen naar Halsteren en Roosendaal. Die mensen moeten weer terugkomen. Daarvoor moet reclame gemaakt worden en dat kost ook weer extra geld.”

De aannemer gaat nu aan de slag met de vervanging van het dak. De gemeente zegt toe dat de werkzaamheden geen vertraging oplopen. Het zwembad moet in september gewoon weer open gaan voor publiek.