Roosendaal

Toch nog een Cultuurprijs Roosendaal: stem op je favoriete genomineerde

De vorige winnaars van de Cultuurprijs Roosendaal (Foto: © Christian Traets Fotografie)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Er komt toch nog een uitreiking van de Cultuurprijs Roosendaal. De uitreiking is op vrijdag 20 november. Dat is later dan andere jaren vanwege de coronacrisis. Maar de jury wilde het niet helemaal overslaan. Je kunt vanaf maandag 26 oktober stemmen op je favoriete genomineerde. De kanshebbers zijn de Stichting Heerl’k, de kunstenaars van TONG IV en De Vrouwen van Wanten.

Door: Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal en Cultuur Verbindt Roosendaal hebben de genomineerden bekend gemaakt voor de Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020. De drie kanshebbers zijn de Stichting Heerl’k, de kunstenaars van TONG IV en De Vrouwen van Wanten.

Belang van cultuur onderstrepen

De organisatie geeft aan dat de coronacrisis duidelijk invloed heeft gehad op de Cultuurprijs. Er is dit jaar geen Jongerenprijs. Ook is de uitreiking later dan in andere jaren. En er was zo veel uitgevallen of afgelast, dat er minder te kiezen was. “Toch was de jury het er unaniem over eens: de uitreiking moet wel doorgaan, al is het in een andere vorm,” aldus de organisatie. “Het is de manier om cultuuraanbieders en -liefhebbers  in de gemeente Roosendaal een hart onder de riem te steken en het belang van cultuur nog eens te onderstrepen.”

Het aanbod was minder uitgebreid dan andere jaren, maar de jury vond het toch niet makkelijk een keuze te maken. Nu de drie genomineerden bekend zijn, draagt de jury hun lot over aan het publiek. Want jij mag kiezen. Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kun je via de website van Cultuurprijs Roosendaal stemmen op jouw favoriet.

Mooie avond met bijzondere oeuvreprijs

De bekendmaking van de winnaar is op vrijdag 20 november in Cultuurhuis Bovendonk. “Ondanks de maatregelen belooft de uitreiking wel weer een mooie avond te worden,” denkt de organisatie. En om de nieuwsgierigheid te prikkelen vult ze aan: “Behalve de Cultuurprijs wordt er ook een hele bijzondere oeuvreprijs uitgereikt.”

Als je bij de prijsuitreiking wilt zijn, moet je de website van de Cultuurprijs Roosendaal in de gaten houden. Of de organisatie volgen op Facebook of Instagram. Want daar maken ze binnenkort bekend hoe je een plaatsje kunt reserveren.