Roosendaal

Toekennen subsidies door Cultuurfonds verandert niet

Stichting Jazz 750 kreeg ook een bijdrage uit het Cultuurfonds Foto: © Roosendaal 750 jaar

Redactie Redactie

Er gaat niks veranderen aan de manier waarop het Cultuurfonds de subsidies verdeeld. Dat heeft Toine Theunis bevestigd. Gerard van Zalinge van de VLP stelde hierover een aantal vragen aan de portefeuillehouder. Dit omdat de VLP de subsidies niet transparant genoeg vindt.

Sinds vorig jaar is het Cultuurfonds bevoegd om de subsidies te verlenen. Daardoor vervult de gemeente alleen maar een ondersteunende en financierende rol. De VLP steunt dit, maar niet volledig. “De VLP heeft vernomen dat bepaalde initiatieven een bijdrage ontvangen vanuit het Cultuurfonds, maar ook vanuit andere subsidiepotjes van de gemeente. Dit terwijl andere initiatieven geen subsidie ontvangen, met de consequentie dat deze initiatieven Roosendaal dreigen te verlaten. Dit is voor ons onacceptabel”, aldus Gerard van Zalinge.

Geen verandering

Portefeuillehouder Toine Theunis houdt echter zijn poot stijf. De VLP meldde dat 2 organisaties dubbele subsidie krijgen, maar dat was al bekend. Theunis: “Er zijn bij ons 2 organisaties bekend. Zij hebben bij het Cultuurfonds én de regeling Maatschappelijke initiatieven subsidies gekregen. Overigens, voor verschillende activiteiten.” De VLP pleit voor extra geld voor andere culturele activiteiten zodat die niet verdwijnen, maar dat wordt ook meteen van tafel geveegd. “Er zijn geen extra budgetten bescikbaar”, aldus Toine Theunis.