Hoogerheide

Toelage huishoudelijke hulp in gemeente Woensdrecht blijft bestaan

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De toelage voor huishoudelijke hulp in de gemeente Woensdrecht blijft ook volgend jaar bestaan. Mensen met een Wmo-indicatie voor huishoudelijke hulp en geregistreerde mantelzorgers kunnen de extra ondersteuning tegen een speciaal tarief inkopen. Wel gaat de eigen bijdrage per 1 april volgend jaar omhoog naar 7,50 euro per uur. Dit is nu 5 euro.

Wethouder Lars van der Beek vindt het belangrijk dat de regeling overeind wordt gehouden. “We horen terug dat cliënten de ondersteuning waardevol vinden.” De wethouder zegt dat er zo de mogelijkheid is iets extra’s te doen. “We zetten deze manier van ondersteuning graag in om overbelasting bij bijvoorbeeld mantelzorgers te voorkomen.”

Andere tarieven

Het tarief voor de extra huishoudelijke ondersteuning gaat per 1 april 2019 omhoog van 5 euro naar 7,50 euro per uur. Dat het uurtarief stijgt heeft te maken met de kosten die zijn toegenomen. Zo zijn er eerder dit jaar nieuwe cao-afspraken gemaakt.

Het is mogelijk om 2 uur extra ondersteuning per week in te kopen. Deze extra uren staan los van de indicatie huishoudelijke ondersteuning.