West-Brabant

Toeristen voorlopig niet welkom in onze provincie

Foto: Pixabay / Skitterphoto

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De drie Brabantse Veiligheidsregio’s hebben de regels voor de bestrijding van het coronavirus verder aangescherpt. Dat betekent onder meer dat het vanaf nu verboden is om op campings te overnachten, ook in onze regio. Zelfs toiletten en douches moeten er op slot.

De Veiligheidsregio’s hebben voor Brabant twee extra regels ingesteld, bovenop de landelijke regels. Daarmee willen ze het reizen van toeristen verminderen en het risico op besmetting met het coronavirus te verkleinen. Overdag mag je nog wel op campings en verwante plaatsen verblijven, maar er ‘s nachts blijven slapen mag niet meer.

Er zijn wel uitzonderingen voor seizoensarbeiders, zorgpersoneel en mensen op vaste standplaatsen met eigen voorzieningen en tijdelijke bewoning. Maar de gezamenlijke toiletten en andere sanitaire ruimtes moeten dicht. Hotels mogen nog wel open blijven. Ook mensen die vanwege privé-omstandigheden een tijdelijk onderkomen nodig hebben, mogen nog op campings verblijven. Denk dan bijvoobeeld aan mensen die net gescheiden zijn.

Risico’s verminderen

De maatregelen zijn genomen om onnodig toeristisch verkeer zo veel mogelijk tegen te gaan. Want het reizen verhoogt de risico’s op verspreiding van het coronavirus. En hierdoor is toerisme een extra bedreiging voor de volksgezondheid. De gevolgen ervan zouden de zorg en beschikbare faciliteiten in ziekenhuizen extra belasten. Dat willen de Veiligheidsregio’s voorkomen.