Geen regio geselecteerd

Toezichthouders Roosendaal treden op tegen overlastsituatie

© Gemeente Roosendaal

Redactie Redactie

Het team Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Roosendaal en de politie hebben vrijdag 15 juni een integrale controle gehouden rondom de Schuurakker op bedrijventerrein Majoppeveld-Noord.

Het regende klachten over het dumpen van afval, het stallen van auto’s op de openbare weg zonder kentekenplaten, het langdurig stallen van aanhangers op de openbare weg en het uitstallen van veel voorwerpen op de openbare weg. Tijdens de controle zijn een aantal van deze zaken naar boven gekomen en beboet.

Milieuovertredingen

Onder andere drie auto’s zonder nummerplaten, één metalen kist op poten, een aanhanger met zwerfafval, verschillende onverzekerde voertuigen en voertuigen waarvan de apk was verlopen werden aangetroffen. Daarnaast zijn er ook boetes uitgedeeld voor milieuovertredingen en werd het afval en de metalen kist verwijderd. Diverse voertuigen werden weggesleept.

Nalevingsgedrag

“Er moest iets gebeuren aan deze vormen van overlast. Een klein aantal ondernemers rond de Schuurakker hield zich niet aan de regels. Dit gaat ten koste van de goedwillende andere ondernemers. We blijven hier controleren op correct nalevingsgedrag van wet- en regelgeving”, zegt burgemeester Niederer.