Roosendaal

Toine Theunis: Geen makkelijke klus om locatie te vinden voor Bravis

Wethouder Toine Theunis © Gemeente Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het was geen makkelijke klus voor wethouder Toine Theunis om een locatie te vinden die perfect aansloot bij de eisen van Bravis. Dat zegt de Roosendaalse wethouder in een reactie op de bekendmaking van Bravis om het nieuwe ziekenhuis te vestigen op de Bulkenaar, het gebied tussen de A58 en woonwijk Tolberg.

De raad van bestuur van Bravis heeft dinsdagochtend bekend gemaakt te kiezen voor dit gebied omdat het meer ontwikkelingsmogelijkheden heeft voor de toekomst. Ook is het nieuwe ziekenhuis op deze locatie sneller te bouwen.

Geen makkelijke klus

Theunis: “We hebben altijd gezegd dat voor ons de juiste en goede zorg voor de patiënten in de hele regio het belangrijkst is. Ik ben vooral trots op de ambtenaren die geweldig werk hebben verricht en op het college en de raad die mij het volledige vertrouwen gaven. Het was geen makkelijke klus om een locatie te vinden die perfect aansluit bij de eisen van Bravis. Samen met Bravis en Bergen op Zoom gaan we werken aan zorg die toegankelijk en goed is voor alle patiënten in de regio.”

Ontsluiting

Met de komst van het nieuwe ziekenhuis op de Bulkenaar, wordt ook de ontsluiting van de wijk Tolberg opgepakt. De benodigde nieuwe aansluiting op de A58 voor het ziekenhuis kan dan meteen dienen als nieuwe ontsluiting voor de Tolberg.