Roosendaal

Tolberg heeft eerste duurzame verkeersbord van Roosendaal

Redactie Redactie

De wijk Tolberg heeft het eerste duurzame verkeersbord van Roosendaal. Het bord is maandagmiddag geplaatst.

Wethouder Inge Raaijmakers toonde het gerecyclede verkeersbord op de kruising van de Dragonberg en de Damastberg. Het oude bord was aan vervanging toe, omdat het helemaal was omgebogen. “We zijn aan het kijken hoe we steeds meer met herbruikbaar materiaal kunnen werken,” zegt Raaijmakers. Op deze manier wordt er op een duurzame manier omgegaan met het milieu.

Materiaalopties nieuwe verkeersborden

Voor de toekomst zijn er verschillende opties voor nieuwe verkeersborden. Zo zijn er al prototypes van kunststof met in de achterkant insectenhotels. Bamboe is ook een van de mogelijkheden. “We zijn op het moment nog aan het onderzoeken welke opties er nog meer zijn,” vertelt wethouder Raaijmakers.

Duurzaamheid verkeersborden

Duurzaamheid van een product zit hem onder andere in de recyclebaarheid. “De nieuwe kunststofborden kunnen zelfs na 20 jaar nog gerecycled worden. Je kunt er dan gewoon weer een nieuw verkeersbord van maken,” zegt Erwin van Dalen van Climate Signs. De borden hebben geheugen: ze buigen na een harde klap gewoon terug naar hun orginele staat.

Oude verkeersborden

Verkeersborden die oud en versleten zijn worden ingezameld. Deze worden dan of hergebruikt, of als oud ijzer ingeleverd. Het doel is om overal in de gemeente Roosendaal duurzame verkeersborden te hebben.