Bergen op Zoom

Tommy en Rowan winnaars van Holland’s Got Talent 2020

Foto: House of Marqeez (v.l.n.r: Rowan, Tommy en dansschooleigenaar Volkan Tasdan)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Volgens de jury van het tv-programma Holland’s Got Talent lag het niveau van de kandidaten nog nooit zo hoog. En tot de allerbesten van de deelnemers zijn gekozen Tommy uit Bergen op Zoom en Rowan uit Tilburg.

Door: Maarten Elst en Hans-Jorg van Broekhoven 

Tommy Heeffer is 17 en Rowan van den Boomen 16. Ze hebben goed geheim weten te houden dat de ze winnaars waren, de opnames zijn immers al enige tijd terug gemaakt. Het is niet alleen een mooie zegen voor de twee jonge dansers maar ook een behoorlijke opsteker voor de Bergse dansschool House of Marqeez, waar Tommy lesgeeft.

Danstherapie

Het duo wist de harten van velen al te raken bij hun auditie, met een dans die ze aan hun moeders opdroegen. Zaterdagavond kon tv-kijkend Nederland getuige zijn van het feit dat zij de finale wonnen en een cheque binnensleepten van 50.000 euro. Ongeveer een kwart van dat bedrag gaan ze steken in hun studies en het verbeteren van hun shows. Een serieus deel gaan ze daarnaast besteden aan danstherapie voor mensen die daarmee verdriet, trauma’s of andere problemen beter kunnen verwerken.