Bergen op Zoom

Ton Linssen 30 jaar Rechts voor z’n raap, en: ‘Klaar met Baudet’

Ton Linssen

Han Verbeem Han Verbeem

Het duurt nog een jaar tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 maar de lokale Bergse partij Lijst Linssen heeft de politieke lijn al uitgezet: Rechts voor z’n raap. Politiek leider en oprichter Ton Linssen volgt daarbij de rechtse koers van de oprichting in 1990. Hij neemt nadrukkelijk afstand van Forum-voorman Baudet, met wie hij ‘helemaal klaar’ is.

Door: Han Verbeem

Linssen is overtuigd van zijn “rechtse maar rechtvaardige koers” in de Bergse raadspolitiek. Voor zijn partij was hij tot tweemaal toe wethouder, in 1997 en 1998 en van 2006 tot 2015. “De enige echte Lijst Linssen is dé lokale partij sedert 1990”, stelt hij. “Een partij die staat voor de burgers van de gemeente Bergen op Zoom. En die zich niet vervuilt me app’jes die mensen in hun hart raken.” Daarmee neemt Linssen duidelijk afstand van politieke smeercampagnes en publiciteitsoorlogen die vooral op social media worden uitgevochten. Recentelijk liet Ton Linssen op Facebook weten ook “klaar te zijn” met de landelijk Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet na onthullingen over diens betrokkenheid bij racistische en anti-semitische appgroepen. Diverse oud-fractieleden van Lijst Linssen maken nu deel uit van de -inmiddels verzelfstandigde- FvD-fractie in de Brabantse Provinciale Staten. In 2018 ging Lijst Linssen nog de gemeenteraadsverkiezingen in als ‘lokaal Forum’. Nu keert de lokale Bergse partij terug naar z’n roots.

Groot hart

Linssen zegt daarbij te staan voor een open en heldere politiek, maar zónder achterklap. “We staan voor een duidelijk, net rechts programma”, aldus de recht(s)geaarde lokaal voorman. En hij voegt daaraan toe: “Iedereen die Ton Linssen kent, weet wat voor persoon hij is. Rechts voor zijn raap maar met een groot hart!

  • Ton Linssen is donderdag 4 maart te gast bij de talkshow M2 van ZuidWest TV, die dan live is te zien om 20.00 uur.