Roosendaal

Topsport en studeren: twaalf studenten Johan Cruyff College gehuldigd

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Twaalf studenten van het Johan Cruyff College in Roosendaal zijn dinsdagochtend gehuldigd. Al deze studenten combineren topsport met hun opleiding, en zijn dit jaar Nederlands kampioen geworden of hebben een podiumplek tijdens een Europees- of wereldkampioenschap behaald. Reden genoeg voor de docenten om hun studenten in het zonnetje te zetten.

JJ Krijen is rugbyer. “Mijn team is het eerste Nederlandse team dat een EK geeft gewonnen”, vertelt JJ. “En het is dus ook voor het eerst in de Nederlandse historie dat we naar een WK kwalificatie gaan.” JJ is niet vaak op school. “Ik woon in Frankrijk, waar ik heel veel train. Dus het is wel leuk om weer eens een keer in Nederland te zijn.”

Rolstoeltennis

Tennisser Ivar van Rijt is derde geworden op de World Team Cup. Daarnaast heeft hij afgelopen weekend het junioren NK gewonnen. Ivar doet aan rolstoeltennis. “Ik kan in het dagelijks leven wel kleine stukjes lopen, maar zodra ik langer loop of sport, krijg ik last van kramp en pijn. Ook heb ik licht krachtverlies in mijn linkerheup. Dus vandaar rolstoeltennis.” Hij is blij met de huldiging. “Leuk dat ze dat organiseren, het is toch een stukje erkenning. En gezellig om iedereen weer eens te zien.”

Sport is ontzettend belangrijk voor Ivar. “Als ik niet sport, dan gaat mijn school ook minder. Dat heeft invloed op elkaar. De combinatie school en sport werkt dus goed voor mij.” Aankomende januari doet Ivar mee aan het WK. “Het is mijn doel om de eerste plaats te behalen daar. En verder wil ik mijn prijzenkast zoveel mogelijk vullen komend jaar.”

Wall of Fame

Handbalster Elise Flipsen is extra in het zonnetje gezet. Ze heeft namelijk een ereplaats op de Wall of Fame gekregen, vanwege haar sportprestaties en haar studieresultaten. “Dat had ik niet verwacht”, bekent ze. “Wel speciaal hoor.” Elise is samen met haar team eerste geworden op de Supercup. “En we zijn tweede bij het landskampioenschap geworden. Ook heb ik mee mogen doen met het EK van jong oranje.”

Na een succesvol jaar hoopt Elise samen met haar handbalteam verder te komen in de Europacup. “Daar zitten we nu in de 1/8 finale. We hopen ook de beker te winnen en landskampioen te worden. We hebben dus nog wel wat op de planning staan!”

Twaalf huldigingen

Naast JJ, Ivar en Elise, zijn ook schoolgenoten Gamy Dors (voetbal, Excelsior, 3e divisie), Ruby Goedhart (karate, 3e WK, 1e EK), Ryan Jansen (speerwerpen, 1e NK), Senna Remijn (wielrennen, 2e WK), Janne Koops (volleybal, 1e NK, Jeugd Olympische Spelen), Jaidy van Mourik (ijshockey, 1e onder 18 WK), Jesse van Vulpen, teakwondo (1e NK), Jersey Kuijpers (springruiter, 1e EK, 1e NK) en Mart Koolen (basketbal, 1e NK) gehuldigd.