Oudenbosch

Tot oktober stoppen er geen treinen in Zevenbergen en Oudenbosch

Foto: Peter Braakmann / Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Door niet-voltooide werkzaamheden aan het spoor die in juli plaatsvonden in Zevenbergen en Oudenbosch, geldt er vanaf 28 augustus een aangepaste dienstregeling. Vanaf dan stoppen er namelijk geen treinen meer bij de twee stations. En van 30 september tot 10 oktober rijden er helemaal geen treinen meer tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal.

Tijdens de werkzaamheden zouden meerdere wissels weggehaald moeten zijn. Dit is niet gebeurd, laat ProRail weten. Maar het spoorbeveiligingssysteem gaat er wél vanuit dat de wissels weg zijn. “De instellingen van ons veiligheidssysteem komen dus niet overeen met de situatie buiten”, laat de organisatie weten.

Dit betekent dat de seinen niet goed meer werken. Wanneer een sprinter stilstaat op het station, gaan de slagbomen al naar beneden, terwijl dit normaal gesproken niet gebeurt. Hierdoor zijn de overwegen langer dicht, en zijn er mensen die daardoor snel tussen de spoorbomen doorschieten. Om dat te voorkomen zijn er al een aantal weken verkeersregelaars actief.

Vervangend vervoer

Maar vanaf maandag 28 starten de scholen weer. En dus is het tijdens de drukste momenten te onveilig om het aan de verkeersregelaars over te laten. Het is overigens ook niet mogelijk om de veiligheidssystemen tussentijds aan te passen. Daarom stoppen de sprinters vijf weken lang niet op de stations Zevenbergen en Oudenbosch. Wel rijdt er vervangend busvervoer. De maatregel geldt tot de werkzaamheden begin oktober zijn uitgevoerd.

Tijdens de nieuwe werkzaamheden van 30 september tot 10 oktober rijden er zelfs helemaal geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal. Ook dan rijden er vervangende bussen. Na de werkzaamheden is er weer de normale dienstregeling, vanaf 11 oktober dus.