Halsteren

Tractorpulling Halsteren gecanceld door extreme regenval, feestavond gaat wel door

Er wordt hard gewerkt om de schuur klaar te krijgen voor de feestavond.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het is een grote tegenslag voor KPJ Halsteren: door de extreme regenval gaat het jaarlijkse tractorpullingevenement niet door. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er namelijk zo’n 40 millimeter aan regen gevallen. Daardoor is het terrein véél te nat. Maar gelukkig gaat er geen volledige streep door het feestweekend, de feestavond zaterdagavond gaat wél door.

“Zo balen, maar hier hebben we echt geen invloed op”, vertelt KPJ-voorzitter Jurrien Mink. Het veld waar de feesttent en de tractorpullingbaan hoorden te komen is kletsnat. “We hadden met rijplaten wel kunnen regelen dat de deelnemers van de tractorpulling droog zouden staan, maar er waren niet genoeg rijplaten om ook de bezoekers droog te houden.”

Eigenlijk zou de opbouw afgelopen zaterdag beginnen. “We hebben toen een spoedoverleg gehad met een aantal KPJ-leden. De plassen water stonden op het land, het water liep dus echt niet meer weg. De ondergrond was veel te slecht om een tent weg te zetten.” De eigenaar van het land schoot te hulp. “Hij zei: we kunnen de schuur leeghalen. Nou dat hebben we dus snel gedaan met zijn allen, en nu zijn we daar de boel aan het opbouwen. Daar zijn we echt zo blij mee!”

Kracht van KPJ Halsteren

Het is niet de eerste keer dat het tractorpullingevenement van KPJ Halsteren niet doorgaat. “Eerst waren we altijd de laatste wedstrijd van de competitie, eind september. Dat werd op een gegeven moment naar begin september geschoven vanwege het slechte weer. Nu sinds een aantal jaren organiseren we het begin juni. Een paar jaar geleden zijn een paar dagen voor het feestweekend álle hekken omgewaaid, toen hebben we alles weer opnieuw moeten opbouwen.”

Maar ondanks de tegenslagen blijft Jurrien positief. “Hierdoor kunnen wij goed schakelen. Dat is het mooie aan KPJ Halsteren. En bovendien blijven we het gewoon heel leuk vinden om te organiseren. Op het weer heb je geen invloed, maar volgend jaar organiseren we het gewoon weer.”

Feestavond

Zaterdag om 20.00 uur start het feest. DJ van de V draait de avond aan elkaar en de Hottub Heros verzorgen live muziek. “De kaartverkoop loopt goed. Het gaat gewoon een mooie avond worden!”, aldus Jurrien.

Omdat de feestavond aankomende zaterdag dus niet meer in een tent is, maar in een schuur, kunnen er minder bezoekers komen dan gebruikelijk. Kaartjes vooraf kopen is daarom raadzaam. Dat kan via deze site. Updates over het evenement zijn te volgen via Facebook.