Bergen op Zoom

Trailer Supersum in première in Cinema Kiek in de Pot

Still uit de trailer van Supersum © Stichting De Vierschaar

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De trailer van het nieuwe openluchtspektakel Supersum is donderdagavond in première gegaan in Cinema Kiek in de Pot. Het nieuwe openluchtspektakel laat zien hoe bewoners, bezetters en bevrijders van Bergen op Zoom elk op hun eigen manier toeleefden naar de beslissende slag om de bevrijding van de Brabantse Wal.

Supersum is een productie van stichting de Vierschaar en neemt bezoekers mee naar de dagen rond de Bergse bevrijding op 27 oktober 1944. Het stuk brengt het leven van verschillende mensen in de stad in beeld. Iedereen voert een eigen strijd, waarvan de afloop ongewis is.

Aan het stuk, het grootste project in het negentienjarig bestaan van De Vierschaar, doen onder leiding van regisseur Arthur van Broekhoven 144 spelers mee. Achter de schermen zijn nog eens vijftig mensen actief om het openluchtspektakel tot een succes te maken.

Trailer

De trailer voor Supersum is gemaakt door de Bergse filmmaker Wouter van de Watering, in samenwerking met plaatsgenoot en fotograaf Nick Franken. “De trailer geeft slechts een voorproefje van de sfeer die Supersum straks uitstraalt. De echte verhalen daaruit vertellen we natuurlijk nog niet. Maar na het zien van de voorstelling komt de dubbele laag die in de trailer zit ook voor de nu nog van niets wetende kijker tot leven”, vertelt Van de Watering. In de bioscopen van C-Cinema’s wordt de trailer als promo in het voorprogramma vertoond.

Kaartverkoop

Supersum wordt tussen 17 oktober en 27 oktober ter gelegenheid van 75 Jaar Bevrijding negen keer opgevoerd op de Waterschans, een onlangs gerestaureerd vestingwerk uit 1584 in Bergen op Zoom. Op maandag 18 maart start om 12.00 uur op de website van de Vierschaar de kaartverkoop voor het openluchtspektakel.