West-Brabant

Trajectcontroles op A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom plots beëindigd

Afbeelding: Google Street View

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Na ruim elf jaar zijn de trajectcontroles op de A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom plotseling stopgezet. Het systeem, dat snelheidsovertredingen vastlegde, is weggehaald en komt niet meer terug.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) waren de camera’s op de A58 niet “heel efficiënt”, meldt Omroep Brabant. “Het systeem stond vaak uit om allerlei redenen”, vertelde een woordvoerster van het OM aan de regionale omroep. Daarnaast speelt mee dat de apparatuur vernieuwd moest worden. “Alle trajectcontrolesystemen op het hoofdwegennet in Nederland zitten aan het einde van de contractperiode en worden vervangen.”

Miljoenen euro’s

De trajectcontrole over een traject van 4,8 kilometer werd in februari 2013 ingevoerd. In de eerste drie maanden werden er al meer dan veertigduizend boetes uitgedeeld. De pakkans werd nog groter toen er extra meetpunten werden geplaatst bij de afslagen Wouwse Plantage/Heerle. Ondanks dat de camera’s vaak uitstonden, leverden de trajectcontroles miljoenen euro’s op voor de staatskas. De trajectcontrole stond daarmee in de top vijf van lucratieve flitssystemen van Nederland.

Politiecontroles

Bestuurders die nu denken harder te kunnen gaan rijden op de A58, worden gewaarschuwd. “De politie kan nog steeds op dit traject controleren met mobiele radarcontroles”, aldus de woordvoerster van het OM.