Roosendaal

Transportbedrijf Heeren Groep verkoopt onderdeel en slaat nieuwe weg in

Sven de Laet Sven de Laet

De kogel is door de kerk: transportbedrijf Heeren verkoopt een deel van het bedrijf aan Transportcentrale (TCR). Door die overname kan Heeren Groep zich de komende jaren volledig richten op de verhuur van bemande telescoop- en torenkranen. “Dit is een mooie stap voorwaarts.”

Op de valreep van 2021 werden de laatste knopen doorgehakt, laat de Heeren Groep weten in een persbericht. “Op 31 december is de overeenstemming over de overname bereikt. Afgelopen week hebben de aandeelhouders en directies van beide organisaties de definitieve overeenkomst getekend.” Daarmee is de verkoop nu een feit.

Uitgebreide vloot

Voor Heeren Groep betekent de verkoop dat het zich in de toekomst volledig kan specialiseren in het zogenaamde verticale transport. “We gaan ons volledig richten op de verhuur van verschillende kranen, machineverhuizingen en industriële verplaatsingen. Daarnaast hebben we de afgelopen periode een uitgebreide vloot van hoogwerkers en verreikers toegevoegd aan ons verhuurmateriaal.”

Dat betekent dat alleen het personeel van de horizontale transporttak overgaat naar TCR. Dat bedrijf komt oorspronkelijk uit Rotterdam, maar is inmiddels ook gevestigd in Zeeland. Door de overname, komt daar nu dus een vestiging in Roosendaal bij. “We kunnen samen terugkijken op een plezierig en professioneel verloop van de transactie.”