Bergen op Zoom

Treinen rijden weer tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, schade aan spoor hersteld

Foto: Christian Traets Fotografie

Daphne Haverkamp Daphne Haverkamp

De treinen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal rijden weer. Er reden sinds afgelopen maandag geen treinen tussen de twee plaatsen, doordat een trein een bus op een spoorwegovergang doormidden reed. Het spoor raakte zwaar beschadigd en het duurde vier dagen om deze schade te herstellen. Vrijdagmorgen om zeven uur zijn de eerste treinen weer gaan rijden.

In eerste instantie meldde ProRail dat er geen schade zou zijn. Dat bleek toch tegen te vallen. Uiteindelijk heeft de reparatie vier dagen geduurd. “Er is driehonderd meter aan nieuw spoor aangelegd. Daarnaast moesten er ook nieuwe dwarsliggers en zelfs een compleet nieuwe spoorwegovergang worden aangelegd”, vertelt een woordvoerder van ProRail.

Technische problemen

De precieze oorzaak van het ongeluk met de lege passagiersbus wordt nog onderzocht. De buschauffeur had groen licht om over te steken. Toch kwam de bus op het spoor stil te staan, waarschijnlijk door technische problemen. De buschauffeur kon op tijd uitstappen en probeerde met zwaaiende armen de aanstormende trein te waarschuwen. Dit was echter te laat waarna de trein de bus frontaal door midden reed. Er raakte niemand gewond.

Spoorwerkzaamheden

Nu de schade is hersteld op het spoor bij Bergen op Zoom beginnen de spoorwerkzaamheden vanaf zaterdag 22 oktober tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht. Dit betekent dat reizigers vanuit Roosendaal voorlopig niet meer per trein naar de randstad kunnen reizen. Het zelfde geld voor reizigers die vanuit de Randstad naar Lage Zwaluwe en Roosendaal willen. “Zij kunnen omreizen via Breda of een van de stopbussen nemen die klaarstaan in Lage Zwaluwe en Dordrecht. De werkzaamheden zullen waarschijnlijk tot en met 6 november duren”, aldus ProRail.

Lees ook: Trein rijdt bus finaal doormidden: ravage is enorm, maar er zijn geen gewonden