Bergen op Zoom

Trekker BC De Watertore brandt uit

Redactie Redactie

Voor leden van BC De Watertore was het een gruwelijk moment. Op 2 januari kwamen zij erachter dat de trekker van de wagen verbrand was. Wat de oorzaak is weet niemand en zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. Wel weten de leden dat ze, ondanks de rivaliteit elk jaar, hulp krijgen van alle andere bouwclubs uit Bergen op Zoom.

Kurt Goorden, één van de leden van BC De Watertore, zag als eerste de trekker staan, helemaal verbrand. “Het was verschrikkelijk. Ik stond daar vijf minuten met open mond naar te kijken. Je hebt zo’n twaalf weken tijd erin gestoken, maar dat is nu allemaal voor niets geweest.” Toch blijven Kurt en de andere bouwers niet bij de pakken neer zitten. “Vastenavond is altijd een feest, dat zal altijd zo blijven. Zelfs een brand verpest dat niet.” De wagen moet immers nog verder klaargemaakt worden voor de optocht.

Aangeboden hulp

Wat de bouwclub gaat doen met de trekker, weten zij nog niet. Of er wordt een hele nieuwe trekker gemaakt, precies zoals de vorige, of er wordt met een kale trekker gereden. “Maar we hebben al veel hulp aangeboden gekregen van verschillende bouwclubs uit Bergen op Zoom. Dat is echt prachtig. De rivaliteit is er altijd, want iedereen wil winnen, maar als dan zoiets gebeurt staat iedereen voor elkaar klaar. Zo zie je dat de saamhorigheid erg groot is.”